Hondentrimsalon Cherly

Klant is koning, hond is keizer.


Trimmen wat houdt dat in?


Plukken. (2 keer per jaar)
Deze techniek wordt gebruikt om loszittende haren in de bovenvacht bij ruwharige honden te verwijderen. Als de vacht plukrijp is, zitten de oude haren los in de haarzakjes, maar vallen er niet vanzelf uit. De trimmer moet deze dan eruit plukken, waar de hond geen pijn of hinder van ondervindt. Na het plukken staat de vacht op onderwol en deze zal dan weer tot een volledige vacht uitgroeien.

Knippen. (om 2 a 3 maanden)
Bij honden zoals een poedel of doodle zal het model met een grote rechte schaar geknipt worden. Dit zorgt voor een strak en vol model.


Scheren. (om de 3 a 4 maanden)
Bij scheren wordt de vacht met de tondeuse ingekort. De vachtlengte wordt dan op een lengte variërend van 3 tot 12 mm geschoren. Normaal gesproken gebruik ik 7 mm. korter word alleen gedaan bij vachten die vervilt zijn.
Honden waar dit bij kan zijn bijvoorbeeld de poodle, doodle, shih-tzu, maltezer en boomer.


Onderwol. (2 a 4 keer per jaar)
Dit houd in dat alle losse onderwol uit de vacht wordt gekamd. Tijdens de rui periode in de lente en herfst, verharen de meeste rassen om te wisselen tussen hun winter en zomer vacht. Nadat alle losse onderwol verwijdert is gaat de hond in bad, word gewassen met speciale honden shampoo (voor honden in de rui) en daarna droog geblazen met een combo droger. Die blaast krachtig en lekker warm de hond weer droog en alle laatste losse haren eruit.
Kortharige, combi vachten en honden met een lange vacht en onderwol genieten hier minstens 2 keer per jaar van.
Bijvoorbeeld de labrador, golden retriever, new foundlander en berner-sennen.


Wassen en drogen. (2 tot 4 keer per jaar) 15 €

(tussendoor anders inclusief hele trimbeurt)
Gezelschap honden mogen gemiddeld elke 2 a 4 maanden gewassen  en andere honden worden gemiddeld 2 keer per jaar gewassen tijdens de rui periode.
Het bad en tafel kunnen op en neer. Dus ook grote honden of honden met bijvoorbeeld heup problemen zijn van harte welkom.

Puppy trimbeurt (3 tot en met 6 maanden oud) 10 €
Een puppybeurt is een korte trimbehandeling waar de pup kennismaakt met de diverse aspecten in een trimsalon: de omgeving verkennen, staan op de trimtafel, trim apparatuur, wassen en fohnen etc.

Nagels knippen en het haar bij de oogjes bijwerken (tussendoor anders inclusief hele trimbeurt) 5 €
Alle honden hebben natuurlijk nagels en vele hebben ook zijnagels. Deze nagels slijten bij veel honden niet natuurlijk af en hebben een pootje hulp nodig om ze te knippen. Zodat ze goed kunnen blijven lopen, niet ergens achter haken of last krijgen van ingegroeide nagels. Niet elke hond blijft gewillig rustig staan bij dit klusje en zeker met zwarte nagels is het lastig om ze te knippen in verband met het leven. Dan kunt u het het beste over laten aan de hondentrimmer die daar de spullen voor heeft.

Vele rassen met lang haar hebben haar dat gezellig doorgroeit voor de ogen en bij de ogen. Bij sommige rassen zoals veel schapendrijfhonden is dat prima en beschermt dat de ogen. Maar bij bijvoorbeeld kortsnuitige rassen zoals de shihtzu kan dat juist niet gezond zijn voor de ogen.
Als baasje wilt u natuurlijk dat de ogen zichtbaar zijn en gezond, maar vind u het een beetje spannend om dat haar zelf te knippen. Dan kunt u het beter over laten aan de hondentrimmer.

U kunt altijd tussendoor, als ik in mijn salon ben langskomen voor deze 2 klusjes, Mits u van te voren gebeld hebt, zodat ik even tijd voor uw woef kan maken.